Firar jul :)

Lilla julafton firade vi hos min mamma och lillasyster. Det var även storasyster, min bror och deras familjer. Vi hämtade Love på kortis och sen åkte vi direkt dit. Love orkade vara vaken en stund men däckade vid 16.30 när han åt...
 
 
 
Och preciiis när tomten gått vaknar lilla jag nöjd å glad :)
 
 
 
Det gick verkligen jättebra hela kvällen. Vi var kvar allihop till 21.30 :) Man vet aldrig så med Love för blir han trött så kan han bli jättegnällig och då är det lite jobbigt när man inte är hemma och han har sina vanliga saker som lekmattan, lilla rummet och så där han brukar vara på kvällen innan han ska sova. Men det gick verkligen så himla bra!!! Glad och nöjd all vaken tid!!!
 
Julafton firade vi hemma hos oss med min mamma, lillasyster och Daniels familj. Vid 15 satte vi oss i soffan för att titta på Kalle Anka och Love satt med hela tiden! Tyst ibland och satt och pratade lite ibland. Behövde inte ens en leksak!! Sååå skönt att kunna sitta alla tillsammans.
 
 
 
 
mys mys ❤❤
 
 
Så här kul är det att öppna julklappar :)
 
 
 
 
Love har verkligen förändrats denna hösten. Mycket mera "med" och verkar uppskatta sällskap mer. Innan har han liksom inte verkat bry sig så mycket utan mest gnällt i pandastolen om han fått sitta där mer än korta stunder. Nu satt han med när vi åt och var lugn och nöjd. Kan det vara så att förskolan har lite med det att göra? Att han där verkligen lärt sig att uppskatta spring, lek och folk runtomkring sig?
 
I alla fall är det så härligt att se sådan förändring!!
 
Faster Mijah jobbade båda eftermiddagarna och det är otroligt skönt att ha henne. Man har asisstent till Love som finns där för honom hela tiden men vi behöver inte ha någon utomstående med i julfirandet.
 
Innan kl 19 var han heeelt färdig och däckade så fort han fick nappen i munnen :)

mys ♥♥♥

 
Så här mysigt har man det med faster efter ett 17 timmars pass tillsammans :)
 

magsjuka :(

Tyvärr har vi inte klarat oss från magsjukan. Jag blev dålig i lördags natt så nu hela söndag och måndag har vi haft det stängt ut till Love så han inte ska smittas. Har haft messkontakt med den som jobbat men känns väldigt konstigt att inte kunna ut till Love. Men vi får göra vad vi kan för att minska smittan. Nu vet jag inte om det hjälper för hon som skulle jobbat inatt ringde att hon mådde illa men jag kan ju smittat henne i lördags innan det bröt ut. Bara att hoppas att resten av gruppen och Love klarar sig. Love skulle egentligen till förskolan imorgon men nu får ju han vara hemma för är en av assistenterna magsjuk som varit med honom 7 timmar dagen innan så får ju det räknas som att man har det i familjen.
 
Det känns otroligt skönt att hela gruppen nu har koll på allt kring Love. Kände mig trygg även om jag inte kunde gå ut där. Vet ju att de ringer om det är något.
 
Det blev Maria som fick ställa upp igen. Har haft em här men fick inte tag i nån annan så hon jobbar på några timmar till... Ja, vad skulle vi göra här utan henne??

Lite av varje :)

Nu har det hunnit gå 2 veckor igen sen sist. Inte så att det inte händer nåt här men ibland finns bara inte orken...
 
I tisdags var det luciafirande på Loves förskola och såg verkligen framemot det men så ringde de på morgonen att det var magsjuka där så då tog vi beslutet att Love fick vara hemma hela veckan. Love förstod såklart inte vad han gick miste om men jag tyckte det var lite tråkigt att missa lussandet, Loves första.... Leon blev också väldigt besviken då han tyckte det skulle bli kul att få gå på lillebrors lucia. Men men, nästa år kanske :)
 
I onsdags var det dags för Leons firande och han var nöjd över att Love kunde med på det i alla fall! Love var väldigt duktig och tyckte nog det var rätt kul :)
 
 
Detta med lucian fick mig att fundera lite på hur annorlunda vårt liv är. Det är egentligen inte så ofta jag funderar över det utan livet rullar på liksom. För vissa kan det kanske tyckas lite fånigt att ställa in för någon blivit magsjuk men för Love kan det blir väldigt illa. Dels vet vi inte hur en magsjuka skulle påverka honom rent fysiskt. Kommer sjukhusvård behövas? Blir han lätt uttorkad? Och hur går det om han kräker upp iktorivilen? EN liten droppe får honom att sluta krampa i flera månader när vi ökar dosen, vad händer då om han kräker upp en dos på 8 droppar??? Jag vill inte veta.
 
Vi gör vad vi kan för att undvika magsjuka här. Dels får assistenterna inte komma och jobba om de varit i kontakt med någon sjuk och är någon i deras familj sjuk får de inte komma. Vi håller barnen hemma från förskola och förskoleklass om det går något där. Jag ber att alla i vår omgivning respekterar detta och inte besöker oss om de vet de varit i kontakt med någon magsjuk. För de flesta är en magsjuka inte mer än att man mår skit nåt dygn men för Love blir det så mycket värre. För barn som i grunden är svårt sjuka kan en magsjuka slå otroligt hårt. Och det vill vi inte utsätta honom för.
 
I onsdags kväll hade vi personalmöte. Charlotte från NOA (vårt bolag) var med och hon tyckte det var lite konstigt attt ha möte på kvällen, undrade om det var något speciellt lussemöte :). Nädå, vi har alltid våra möten på kvällen. Då sover Love och den som har natten kommer 20.00 istället för 22.00. Mycket bättre än att ha möte sen på morgonen när man haft natten. Plus att då måste vi ta någon som tar hand om Love under mötet. Vi sitter så bra inne hos Love allihop. Kanske kan upplevas mindre seriöst men vi diskuterar det som ska diskuteras och alla i gruppen tycker upplägget funkar bra :). Hade varit lite intressant att höra hur andra gör i sin arbetsgrupp?!? Det vi pratar mycket om är Love, hur han utvecklats, hur vi upplever hans kommunikation, ger tips till varandra hur vi arbetar och tränar på tecknen och introducerar nya tecken. Helt enkelt det som är viktigt hos oss :) Måste säga att det känns väldigt bra med hela arbetsgruppen, stort intresse och engagemang för sitt jobb hos alla!! Känns gott i mammahjärtat :)
 
Sen i torsdags var det dags för ett besök hos tandsköterskan. Då får vi åka till Karlshamn till specialtandvården. Där möter vi världens goaste sköterska :) Love ligger själv i stolen, stora killen !!! Vi fick mycket beröm för hans fina tänder, hela och rena! Hon sa att det märktes tydligt att han är van att borsta tänderna. Och det är faktiskt något vi är noga med här. Varje morgon och kväll innan själva tandborstningen får Love "leka" med eltandborsten. Då får han själv styra in den i munnen och ta ut den. Vi sätter på den och stänger av den när den far in och ut ur munnen. Sen borstas det och sen borstar vi gom, tunga och läppar med. Och detta är något jag vet alla är lika noga med så bra jobbat hela gruppen!!!
 
 
Jag är väldigt glad att vi har vår faster Mijah här och ibland är jag extra glad för det. Som inatt. Strax efter midnatt messade hon som hade natten att hon inte mådde så bra. Mijah hade jobbat em så gick hem 22 men ringde och frågade om hon hunde komma och ta natten med och det kunde hon, så skönt! Jag jobbar inte med Love nu då jag går på havandeskapspenning. Kan ju gå in på nåt pass om det krisar men verkligen helst inte natt och Love är väldigt tung nu så försöker bara vara mamma denna tiden. Så det är gott när man har assistenter som ställer upp i alla väder :)

En bra helg :)

Här har vi haft en bra helg!! Har gjort lite ändringar i schemat och en sak jag ändrat är att Maria har lite mer em-pass på helgerna istället för som tidigare bara natt. Hon och Love har hängt med övriga familjen hela kvällarna i stort sett och Love har varit på toppenhumör!! Vissa dagar/kvällar är han inte alls på humör att sitta med i sin pandastol men fre och lör kväll har han varit pigg och glad till nästan 19 :) Så härligt att faktiskt ibland kunna umgås allihop och att Love verkligen uppskattar det! Vissa dagar är han inte alls på humör och blir trött tidigt men man får passa på de gånger det går.
 
Det blev chokladpudding till fika båda dagarna och han gapade och svalde så fint!
 
Sen ibland får man värsta skrattattacken mitt i allt :)
 
 
 
 
 
Nu i eftermiddags var vi nere allihop på julskyltningen. Det var inte så mycket där men Love tyckte det var helt okej så länge rullstolen var i rörelse. Såååå.... vi står inte och pratar så länge med folk ;)
 
 
Som ni märker är det alltid jag bakom kameran...
 
 
Något Olofströms kommun är bra på är pynt!!! Både till jul och påsk är det så mysigt i byn :) Love tyckte detta var fint!!
 

RSS 2.0