Lite av varje :)

Nu har det hunnit gå 2 veckor igen sen sist. Inte så att det inte händer nåt här men ibland finns bara inte orken...
 
I tisdags var det luciafirande på Loves förskola och såg verkligen framemot det men så ringde de på morgonen att det var magsjuka där så då tog vi beslutet att Love fick vara hemma hela veckan. Love förstod såklart inte vad han gick miste om men jag tyckte det var lite tråkigt att missa lussandet, Loves första.... Leon blev också väldigt besviken då han tyckte det skulle bli kul att få gå på lillebrors lucia. Men men, nästa år kanske :)
 
I onsdags var det dags för Leons firande och han var nöjd över att Love kunde med på det i alla fall! Love var väldigt duktig och tyckte nog det var rätt kul :)
 
 
Detta med lucian fick mig att fundera lite på hur annorlunda vårt liv är. Det är egentligen inte så ofta jag funderar över det utan livet rullar på liksom. För vissa kan det kanske tyckas lite fånigt att ställa in för någon blivit magsjuk men för Love kan det blir väldigt illa. Dels vet vi inte hur en magsjuka skulle påverka honom rent fysiskt. Kommer sjukhusvård behövas? Blir han lätt uttorkad? Och hur går det om han kräker upp iktorivilen? EN liten droppe får honom att sluta krampa i flera månader när vi ökar dosen, vad händer då om han kräker upp en dos på 8 droppar??? Jag vill inte veta.
 
Vi gör vad vi kan för att undvika magsjuka här. Dels får assistenterna inte komma och jobba om de varit i kontakt med någon sjuk och är någon i deras familj sjuk får de inte komma. Vi håller barnen hemma från förskola och förskoleklass om det går något där. Jag ber att alla i vår omgivning respekterar detta och inte besöker oss om de vet de varit i kontakt med någon magsjuk. För de flesta är en magsjuka inte mer än att man mår skit nåt dygn men för Love blir det så mycket värre. För barn som i grunden är svårt sjuka kan en magsjuka slå otroligt hårt. Och det vill vi inte utsätta honom för.
 
I onsdags kväll hade vi personalmöte. Charlotte från NOA (vårt bolag) var med och hon tyckte det var lite konstigt attt ha möte på kvällen, undrade om det var något speciellt lussemöte :). Nädå, vi har alltid våra möten på kvällen. Då sover Love och den som har natten kommer 20.00 istället för 22.00. Mycket bättre än att ha möte sen på morgonen när man haft natten. Plus att då måste vi ta någon som tar hand om Love under mötet. Vi sitter så bra inne hos Love allihop. Kanske kan upplevas mindre seriöst men vi diskuterar det som ska diskuteras och alla i gruppen tycker upplägget funkar bra :). Hade varit lite intressant att höra hur andra gör i sin arbetsgrupp?!? Det vi pratar mycket om är Love, hur han utvecklats, hur vi upplever hans kommunikation, ger tips till varandra hur vi arbetar och tränar på tecknen och introducerar nya tecken. Helt enkelt det som är viktigt hos oss :) Måste säga att det känns väldigt bra med hela arbetsgruppen, stort intresse och engagemang för sitt jobb hos alla!! Känns gott i mammahjärtat :)
 
Sen i torsdags var det dags för ett besök hos tandsköterskan. Då får vi åka till Karlshamn till specialtandvården. Där möter vi världens goaste sköterska :) Love ligger själv i stolen, stora killen !!! Vi fick mycket beröm för hans fina tänder, hela och rena! Hon sa att det märktes tydligt att han är van att borsta tänderna. Och det är faktiskt något vi är noga med här. Varje morgon och kväll innan själva tandborstningen får Love "leka" med eltandborsten. Då får han själv styra in den i munnen och ta ut den. Vi sätter på den och stänger av den när den far in och ut ur munnen. Sen borstas det och sen borstar vi gom, tunga och läppar med. Och detta är något jag vet alla är lika noga med så bra jobbat hela gruppen!!!
 
 
Jag är väldigt glad att vi har vår faster Mijah här och ibland är jag extra glad för det. Som inatt. Strax efter midnatt messade hon som hade natten att hon inte mådde så bra. Mijah hade jobbat em så gick hem 22 men ringde och frågade om hon hunde komma och ta natten med och det kunde hon, så skönt! Jag jobbar inte med Love nu då jag går på havandeskapspenning. Kan ju gå in på nåt pass om det krisar men verkligen helst inte natt och Love är väldigt tung nu så försöker bara vara mamma denna tiden. Så det är gott när man har assistenter som ställer upp i alla väder :)

Kommentarer
Postat av: Mijah

Men åååh, hihi.. Va stor han ser ut hos tandis i sin fleecejacka.. :) Han är stora killen nu! :) världens finaste Love-prins! <3

2012-12-16 @ 02:38:45
Postat av: Mormor

Ja, jisses så stor han är våran prins. Också så tacksam att Love har sin favvo faster!

Mommokramar

2012-12-16 @ 21:42:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0