helgen som gick

I helgen har Maria haft eftermiddagar och barnen gillar verkligen sin faster så Leon hänger också gärna med henne och Love. Lite maskerad i helgen :)
 
 
Lonse är Batman :)
 
 
Och lite Darth Vader :)
 
I lördags gillade han att stå bredvid Leon när han satt vid datorn och lyssnade på musik.
 
 

jobbiga känslor

Idag var en lite tung dag. Min systerdotter skulle döpas och jag har inte alls oroat mig för ceremonin. Vet inte om det är gravidhormonerna som spökar, vilket de knappt gjort tidigare, men när jag sitter där i kyrkan slår det mig att det är första dopet sedan Loves dop. Känner att liknande känslor som jag stod med då kommer upp. På Loves dopdag var det glädje över att vi faktiskt fick ha vårt dop med honom då det kändes väldigt viktigt för mig när vi fick beskedet om att han tidigt skulle gå bort. Samtidigt var det en sån enorm sorg att veta vad vi hade att vänta. Jag minns hur jag hela ceremonin stod med tårarna brännande... När samma psalm som vi hade skulle sjungas idag brast det och tårarna bara rann så jag fick gå ut. Sen satt jag längst bak hela tiden för de slutade aldrig rinna. Att åter känna den smärtan som vi levde med under Loves hela första år var så enormt tung.
 
Det är få som förstår hur vi mått, hur vi fortfarande idag kan må. Love är nästan jämt så glad och nöjd och det är väl så vi också är. Jag vill inte gråta bland andra, vill inte vara ledsen eller bitter. Men ibland vill jag bara att alla ska förstå varför jag kan reagera som jag gör. Självklart är det fortfarande tungt. Vi har hittat vår vardag, går vidare i livet. Men vi lever för alltid med en sorg och smärta som ingen som inte själv gått igenom samma sak kan förstå.
 
Många gånger kan jag få känslan av att folk tror det är bra: Love lever ju! Ja, han lever, men vi vet inte hur länge. Och hur kommer han må om några år? Hur kommer hans kropp vara? och kommer han klara varje infektion han drabbas av? Varje vinter är extra oro, speciellt nu när han går både på kortis och förskola. Men som läkarna tidigt sa; vi kan skydda dessa barnen genom att isolera dem helt, men vad är det för liv? Nej, så vill jag inte att Love ska leva. Vi skyddar honom när vi vet det går nåt men vi kan inte skydda honom från allt....
 
 
Checkar desserten med mormor
 
 
Vår lille sprallejösse som så glatt traskade runt på festen
 
Nu kan Love verkligen vara med på en hel saker vi gör. Till kyrkan fick han inte följa med men på festen sen gick det hur bra som helst. Han lullar runt i sin gåstol och kör på lite folk till höger och vänster men de får helt enkelt lära sig att se upp...
 
 

kortis-helg

Helgen som gått har varit kortis-helg igen. Eftersom Daniel alltid jobbar eftermiddag när det är dags att lämna får oftast Leon följa med. Han brukar vara jätteduktig och leka lite med lego där medan jag pratar med personalen. Då jag bara träffar dem vid lämning och hämtning varannan helg blir det såklart gärna att jag är där en stund. I fredags härjade Leon lite med Love i gåstolen, långa roliga korridorer där :) Love tyckte det var roligast när Leon sprang bakom och tog fart. Trögt blev det när han istället fick ha Leon som passagerare :)
 

mer vaccinering?

Om man läser aftonbladet så blir man då och då något uppstressad över artiklar angående smittsamma sjukdomar som kommer. Typ Sverige invaderas av svininfluensan- läkare på smittskyddsinstitutet varnar och råder till vaccination... osv osv.
 
Jag läser aftonbladet. Vad tror ni jag var tvungen att göra idag? Ringa barnmottagningen och höra hur det ligger till egentligen... :) Pratade med en av sköterskorna och han sa att de har endast vaccinerat mot vanliga influensan som Love ju fick i december. I den har man lite skydd mot svininfluensan och i nuläget har inte de fått rapport om att mer behövs. Han menade att det som står i tidningarna inte stämmer så bra men jag ringer hellre en gång för mycket och checkar och får känna mig lite dum (haha..) än att i efterhand ojsan hojsan han skulle nog vaccinerats....
 
Kändes skönt att få koll på det. Ringde även dietisten och pratade in att vi behöver nytt recept på minimax. Gäller att fixa allt sånt smått och gott nu innan bebisen kommer. 2 1/2 vecka kvar bara vet ni =)
 
Behöver beställa lite från BVC med som blöjor och nya sprutor så får se till att göra det i veckan. Hade hoppats kunna ha klart de flesta HAB-besök och sånt med nu innan. Tyvärr har två saker ställts in nu för sjukgymnasten har varit hemma. Så vi får se om vi hinner med det nu innan, annars bad jag om hembesök istället. I februari åker jag bara in till sjukhuset om det är akut. Planerade saker får helt enkelt vänta tills mars annars. En sak som blev inställd idag var att vi skulle ner till kortis för att sjukgymnasten skulle gå igenom gymnastiken med de två nyaste i Loves arbetsgrupp. Men jag frågade en av de som jobbat med Love sen han började där om de inte kan komma hem till oss istället när vi får till en ny tid. Tycker det blir bättre för Love för han förstår ju inte att han bara ska ner där en liten stund för att gympa och sen hem igen. Han är ju van att stanna där och få gå runt och undersöka hela bygget i sin gåstol.
 
Imorgon har vi tid på OTA 8.15 för att prova nya ståskalet. Hoppas verkligen det sitter bra och är färdigt så vi kan få det med oss hem. Men det brukar ta minst 3 provomgångar innan de får till det bra med knappen så har inga höga förhoppningar om det...

sjukstuga

Jag och Leon blev också förkylda här. Och en av assistenterna fick gå hem tidigare i fredags. Vi får hoppas alla övriga klarar sig. Love hade feber en natt sen har han mest bara varit snorig, så skönt att det inte tog så hårt på honom. Leon däremot fick hög feber ett par dagar så denna helgen spenderar vi i soffan. Vi missar ett dop idag, väldigt trist, men vill absolut inte riskera att smitta ner någon av mina syskonbarn. Och det verkar ju vara ganska smittsamt då vi ändå är några stycken som blivit förkylda här.
 
När Maria jobbar fredagkvällar så avslutar hon alltid med att massera Love innan det är sovdags. Första gångerna var han väl inte jätteimpad men så här ser det ut efter några minuter nu för tiden. Så fort hon börjar vet han vad som väntar :)
 

beställning av lite nytt :)

Idag har jag haft en av Loves tidigare assistent på besök här. Det är likadant varje gång vi träffas, efter flera timmars babblande känner vi oss inte färdigpratade när det är dags för henne att åka. Men visst är den känslan härlig? Då trivs man verkligen med att prata med den personen :)
 
Sen tog jag tag i detta med att beställa lite nytt till Love. Det blev lite smått och gott från Hatten förlag, bla lilla idagboken. Nu har vi tre olika block där vi skriver mat, mediciner, vad som gjorts under dagen osv. Tänkte det kan vara smidigare med bara ett block. Det enda negativa med idagboken är att det inte är så mycket plats att skriva om dagen. Några av asistenterna skriver ganska mycket på sina pass, vilket enbart är positivt så vi får se om vi gillar att bara ha ett block. Vi må pröve :) Diskuterade det med hon som jobbade idag och vi får helt enkelt diskutera igenom vad som är viktigt att dela med sig av till de andra, vad vi ska fokusera på i det vi skriver ner. Att man inte svävar ut samtidigt som man inte får tappa viktiga saker att dela med sig av för att man ska vara kortfattad.
 
Sen har jag velat ha en gunga till Love som är handikappanpassad men då de kostar några tusen vill jag vara säker på att jag köper rätt storlek så mejlade komikapp om de kan hjälpa mig med det. Så beställning därifrån avvaktar jag med. Men gjorde en beställning på varsam då Love behövt ny lekmatta några månader nu. Tog den största då han gillar att rulla runt. De låg på 2500:- så hoppas verkligen de är bra :) Beställde även drickmuggar till Love, rillekruset. Tog 4 så han kan ha på förskolan och kortis också. Har fått låna från habiliteringen men den har vi haft så länge så det har de säkert glömt... Usch, skäms lite att jag inte beställt det för länge sen....
 
Komikapp hade lite annat jag tror Love kan gilla så får bli en ordentlig genomgång av deras saker sen när jag fått svar om gungan. Är lite trist ändå att allt handikappanpassat ska vara så förbenat dyrt... Men men, bara att betala och se glad ut :)

förkylt

Fese är förkyld här. Väldigt pigg och skrattar mycket men så snorigt så snorigt....
 
Var skönt att få en sval handduk på pannan inatt :)
 

Liten sammanfattning av 2012 :)

Vi hade en väldigt trevlig och mysig nyårsafton. Den firades som vanligt med mina äldsta och bästa vänner och deras familjer. Grabbarna tog sig an huvudrätten och gjorde ett finfint jobb :)
 
 
Love var hemma med assistent då vi träffades sen eftermiddag och han somnar mellan 18 och 19. Vi känner att han har det bättre hemma och får somna i assens famn i fåtöljen som vanligt och sen sova i sin säng än att få sova hela kvällen i en främmande soffa och sen in i bilen och greja efter midnatt när han sover gott.
 
När jag tänker tillbaka på året som gått så har det varit ett bra år! Var lite ledsen när två av våra assistenter slutade i början på året men vi har blivit en ny bra grupp här som jag upplever trivs bra med Love och varandra :) Och de som slutade har jag mycket bra kontakt med, gott när man kan mista assistenter men få goda vänner istället :) Och den ena kommer tillbaka och jobbar i sommar. Saknar fese såklart ;)
 
Love hade ett bra år sjukdomsmässigt. Har klarat sig utan urinvägsinfektioner och inhalering vid förkylningar. Det har blivit några penicillinkurer för öroninflammation dock. Han har krampat 34 gånger och de har varat mellan 30 sekunder till 5-6 minuter. Vi har gjort ganska många höjningar av iktorivilen men fortfarande finns lite utrymme för att höja mer.
 
Vi har inte behövt åka in akut till sjukhuset på hela året! Har faktiskt haft väldigt lite kontakt med vår kära dr Blomé i allmänhet 2012. All personal på barnmottagningen är helt underbar men jag har gärna lite kontakt med dem för det betyder att då mår Love bra :)
 
Han har börjat på ridning. Från att från början har tyckt det varit ganska tråkigt har han insett att det kan vara rätt roligt så det är något vi kommer fortsätta med i vår när vädret är lite bättre och bebben växt till sig lite :)
 
Varannan fredag har vi haft dubelbemanning i höst för att två av assistenterna skulle gå och bada med honom i simhallen. Tyvärr har vi fått ställa in det flera gånger pga örat. Detta hoppas jag verkligen blir av oftare i vår nu! Vissa fredagar har de istället gått till träningsskolan där de har gunga och vattensäng som han fått prova.
 
I augusti började han på förskola. En liten milstolpe i hans liv. Då grät jag. Love som bara skulle vara hemma med mamma så länge han levde fick till slut börja på förskolan som alla andra barn! Och det har verkligen gått så himla bra! Fantastisk personal som visar ett enormt engagemang för honom och hans utveckling! Och barnen på avdelningen ser honom som en i gänget, fast på Loves sätt liksom :)
 
Samarbetet med SPSM har fortsatt utveckla oss i vårt arbete med Love och vi kommer fortsätta på samma sätt 2013 med 3 träffar varje termin. Vi har kommit en bra bit med tecknen. Främst taktila tecken men vi använder oss även av vanliga tecken. Och Love förstår verkligen mycket!!! Vi når varandra! Fatta känslan!!! Jag som för 1 1/2 år sedan sa att det är ingen mening att vi tecknar för han förstår inte... Dumma mamma....
 
Han har kommit så otroligt långt i sin utveckling vår härliga gosse... Vårt mirakel... Tänk 4 1/2 år gammal... Läkarna som trodde han skulle gå bort inom några veckor....
 
Vad förväntar vi oss då av 2013? Egentligen inget jag vill skriva ner. Jag hoppas bara att han får fortsätta må bra, och visa sådan glädje som han gör nu och att inte något i hans kropp ska försämras. Allt annat är bara bonus... Jag hoppas att alla våra assistenter kommer stanna här och trivas med att jobba med vår lille gosse. Och självklart även personalen på kortis och hans förskolepedagog :)
  
 
God fortsättning önskar vi!!!!

RSS 2.0