Ny lunginflammation :(

Idag hade Love tid för ny hörselundersökning och eftersom det var dags att kolla halten av vissa krampmediciner i blodet ringde jag barnmottagningen förra veckan och bokade in det innan så där skulle vi vara 08.30. Det var skönt att vi skulle in idag då assistenten larmade i söndags morse 04.00 då Love fått feber som stigit 1 1/2 timme efter hon gett alvedon. Jag ringde 1177 och bad dem ringa Karlskrona och be en läkare ringa mig. De hade lite att göra så läkaren ringde inte förrän efter 05 men det kändes tryggt när vi pratat. Vi bestämde att avvakta, och febern var borta på morgonen sen. Däremot sov Love hela dagen så kändes bra att vi skulle in som idag.
 
Otur så var Loves läkare sjuk. Vi kollade crp på mottagningen som visade på 64, så stigit...
 
Vi var inne och kollade crp i torsdags och då låg den på 29 så ändå stigit en del under helgen.
 
Sköterskan ringde och diskuterade med läkare i Karlskrona som inte bara ville skicka remiss för lungröntgen utan de ville lyssna och se Love med så vi packade in oss i bilen och körde dit. Där kollade de syresättning som pendlade mellan 93-95 % så helt ok. Tempen var uppe i över 38 grader och när läkarna lyssnade (en barnläkare och en infektionsläkare) hörde de skillnad på hans lungor. När vi var inne i torsdags lät de lika när den läkaren lyssnade så där ser man vad det kan ändras på några dagar. Ibland känner jag att vi är verkligen inne och kollar honom ofta men det ändras så snabbt.
 
I alla fall, det blev vidare för ny lungröntgen. Och det visade vad jag misstänkte: ny lunginflammation :( Något som var bra var dock att all vätska som fanns förförra helgen i vänstra lungsäcken nu var borta. Så nu går han på ny penicillinkur i minst 10 dagar. De tog prover från näsan med för att skicka på odling för att se om han några bakterier där.
 
Vi körde hemifrån vid 8 imorse och kom hem 16.15, så en lång dag för honom. Men det är så sällan han klagar Love så det gick bra hela dagen!

förkylning :(

Love har blivit förkyld. Inte alls vad han behöver just nu. Skulle vara hemma från förskolan v 6 och 7, för att sen ha sportlov v 8. Flera veckor utan att utsättas för ny smitta. Men tyvärr, så blev det inte. Två av hans assistenter har också blivit förkylda så han har troligen smittat dem med. Nåja, bara att hoppas det blir lindrigt för dem alla.
 
Love tog sig en liten nap idag och när han vaknade vid halv fyra tyckte jag att andningen var rätt ansträngd. Lite som när ena lungsäcken var vätskefylld. Ringde barnmottagningen för att höra om det kunde räcka att vi kollar det imorgon. Fick prata med den sköterskan som brukar ha Love och tyvärr kunde vi ju inte köra in idag då de stänger 16.00 men han tyckte vi skulle ringa och se om vi kunde komma ner till vår familjeläkare så de lyssnar på honom, annars var det barnjouren i Karlskrona som gällde. Då vi har 10 mil dit vill man ju hellre göra en första koll här hemma om det går, så ringde ner och pratade med en sköterska på familjeläkarna och fick komma direkt. Tycker verkligen de är kanon även där, alltid tillmötesgående och bra att prata med.
 
Jag kände mig lite panikslagen över detta då jag helt klart trodde att lungan på nytt var vätskefylld. I bilen tänkte jag vad fantastisk kroppen är ändå. Vad mycket man klarar. Att jag överhuvudtaget har mitt förstånd i behåll... Att leva med den pressen varje dag, att ha full koll så fort Love visar förändring i sitt mående. Att hans liv faktiskt kan hänga på att jag ser förändringar i tid... Det är ett tungt ansvar att bära..
 
De började med att kolla crp som, hör och häpna, låg på 25!!!! Har gått ner mer sen sist vi kollade. Såååå skönt att höra!!!  Sen lyssnade dr Flygare (en väldigt lugn och bra läkare) på hans andning och tyckte det lät helt ok. Lite rossligt men absolut inte nåt att behöva gå vidare med. Så otroligt skönt!! Så vi körde hem igen :)
 
Det är ju så. Många gånger när jag blir orolig och får Love kollad är det ingen fara men ibland är min magkänsla helt rätt. Som förförra fredagen. Den kändes bara inte helt bra utan ville ha honom kollad inför helgen och så blir det akut in till Karlskrona. Men jag kör hellre några gånger i onödan än att inte köra in den där gången det är riktigt allvarligt.

RSS 2.0