Ny lunginflammation :(

Idag hade Love tid för ny hörselundersökning och eftersom det var dags att kolla halten av vissa krampmediciner i blodet ringde jag barnmottagningen förra veckan och bokade in det innan så där skulle vi vara 08.30. Det var skönt att vi skulle in idag då assistenten larmade i söndags morse 04.00 då Love fått feber som stigit 1 1/2 timme efter hon gett alvedon. Jag ringde 1177 och bad dem ringa Karlskrona och be en läkare ringa mig. De hade lite att göra så läkaren ringde inte förrän efter 05 men det kändes tryggt när vi pratat. Vi bestämde att avvakta, och febern var borta på morgonen sen. Däremot sov Love hela dagen så kändes bra att vi skulle in som idag.
 
Otur så var Loves läkare sjuk. Vi kollade crp på mottagningen som visade på 64, så stigit...
 
Vi var inne och kollade crp i torsdags och då låg den på 29 så ändå stigit en del under helgen.
 
Sköterskan ringde och diskuterade med läkare i Karlskrona som inte bara ville skicka remiss för lungröntgen utan de ville lyssna och se Love med så vi packade in oss i bilen och körde dit. Där kollade de syresättning som pendlade mellan 93-95 % så helt ok. Tempen var uppe i över 38 grader och när läkarna lyssnade (en barnläkare och en infektionsläkare) hörde de skillnad på hans lungor. När vi var inne i torsdags lät de lika när den läkaren lyssnade så där ser man vad det kan ändras på några dagar. Ibland känner jag att vi är verkligen inne och kollar honom ofta men det ändras så snabbt.
 
I alla fall, det blev vidare för ny lungröntgen. Och det visade vad jag misstänkte: ny lunginflammation :( Något som var bra var dock att all vätska som fanns förförra helgen i vänstra lungsäcken nu var borta. Så nu går han på ny penicillinkur i minst 10 dagar. De tog prover från näsan med för att skicka på odling för att se om han några bakterier där.
 
Vi körde hemifrån vid 8 imorse och kom hem 16.15, så en lång dag för honom. Men det är så sällan han klagar Love så det gick bra hela dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0