Mer i knappen - mindre i munnen

Var ju och lämnade nytt urinprov i torsdags och visar fortfarande på urinvägsinfektion... :( Men Anders menade att det verkar inte hjälpa med penicillin så nu byter vi metod. Istället ökar vi vätskemängden per dygn från 1000 ml till 1500 ml för att få mer flöde genom blåsan.

Att öka 500 ml verkar kanske inte så mycket men det kan det vara. Så ny stress att det måste göras vart dygn. Men har faktiskt lämnat över ansvaret för detta på assistenterna. Alla ska både dag och natt ge extra vätska i knappen men den som jobbar natt ska på morgonen räkna vad han fått i sig sista dygnet och då ge extra vid behov under natten så han kommer upp i ca 1500.

Tyvärr funkar Love som så att när vi ger i knappen lite då och då så äter han själv sämre. Så från att knappt ge mat i knappen ger vi nu väldigt mycket. Lite trist men har inget val, viktigt att vi gör vad vi kan för att få bort infektionen. Malin- vad gör ni med Tindras urinvägsinfektion???

Var ju på föräldraträff på HAB med. Tycker det är bra att träffa andra så och vi har alla olika typer av problematik i livet med dessa handikappade barn. Men det smärtar mig när jag inser hur mycket gravare handikappad Love är, och hur mycket mer vårt liv påverkats av det.

Kommentarer
Postat av: Malin & Tindra

Hello! Vi har varit i helsingfors så jag har inte hunnit vara inne på några dagar...

Tindra äter stoppmedicin mot urinvägsinfektion. Så här kollar de när hon har infektion vilken typ av "bobba" det är och så får hon stoppmedicin mot den. Nu just äter hon varje kväll en medicin som de blandar ihop på apoteket. Fungerar bra för hon har inte haft någon infektion på 3 mån. Men lite tråkigt att måste ge medicin varje kväll :-( Men nu har vi varit på undersökningar för att se om hon ännu kisar via njurarna så i morgon får vi besked på hur vi skall gå vidare. MEd lite (läs mycke) tur så kanske vi får sluta ge denna medicin.

Annars tycker jag ni kan fråga om man skulle kunna pröva under tex en månad att ge stopmedicin. Den Tindra hade tidigare hette här i Finland Trimopan och funkade bra. Sen var vi och simmade och hon fick en bobba som var resistent mot just trimopan så då bytte de, men före det hade hon ätit trimopan i över ett år.

2010-04-29 @ 19:05:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0