fortfarande dassig :(

Idag på förmiddagen träffades vi gruppen som brukar vara när SPSM kommer. Vi kollade lite videoklipp och fick en hel del diskuterat. Jag tycker att det var intressanta och givande diskussioner. Tyvärr missade Maria då Love fortfarande är hängig och kunde inte vara med på kortis, utan de två fick bli hemma. Jag blir så glad när jag är med på en sådan här dag då alla vill Love så otroligt väl. De visar sådan omtanke och sånt intresse i att själva utvecklas i sitt arbete med honom. Härligt!
 
Efteråt körde jag och Levi hem asistenten som egentligen skulle jobbat dag och plockade upp Maria och åkte till Karlshamn för att träffa dietisten då vi vill ha matpump istället för som nu, mata manuellt med 20 ml sprutor. Love äter dåligt själv så det blir oftast nästan hela målet i knappen som då tar lite tid och Love tycker det är supertråkigt. Har vi pump kan han sitta i pandastolen under matningen och vi kan fokusera på lek under tiden. Blir ju lite ändrade rutiner så vi får se vad vi tycker om det, om vi hittar ett sätt som passar oss.
 
Love fortfarande ganska dassig. Någon som har mer tips på vad vi kan göra för honom?
Det vi gör nu:
koksalt och näsfrida varannan timme
nezeril morgon och kväll
extra vatten mellan målen
inhalation (airomir) var 3-4 timme
 
Så mycket upprätt som vi kan. Men kanske någon som har något supertips som kan hjälpa. Han är väldigt slemmig och hostig. Läkaren tycker inte vi ska använda slemlösande på honom så det får han inte, men nåt annat?? :)

Kommentarer
Postat av: Malle

Hej Madelene!

När min brukare är välldans slemmig åh hostig så brukar han få duscha länge. Han gillar det :-)
Utav värmen åh ångan som blir i badrummet så brukar han börja hosta upp massor med slem så man kan "dra" ut massor. Blir lite jobbigt för han ibland, men sen så tycker han det är skönt när slemmet är borta.

Tack för att jag får följa Love och hans liv :-)

Massa kramar till er alla :-)
Kram Malle

2013-05-30 @ 22:59:02
Postat av: Loves mamma

Hej!

Tack för tipset! Han brukar ta en lång varm dusch varje morgon då han verkligen älskar att duscha men nu under förkylningen provar vi att ta en även på kvällen och ser om hostan blir bättre under natten då :)

2013-06-02 @ 20:19:18
Postat av: Nilla

Vi hade en airosol som vi inhalerade koksalt med till Wilda. Hjälpte jättebra ;)
Kramis

2013-06-03 @ 08:24:51
Postat av: Josefine

Jobbar i hemtjänsten och har hand om en man som är extremt slemmig, han brukar få blåsa utåt i ett sugrör i en vattenflaska 10-15 ggr. Kan det vara något

2013-06-04 @ 07:23:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0