telefondag

Idag har varit en telefondag. Har alltså spenderat större delen med att ringa många av de där måstesamtalen.

Det tråkiga är när man ringer fel person först. Ringde han som har hand om bostadsanpassning på kommunen men skulle ringt arbetsterapeuten först då hon tydligen är mest upptagen av dem. I alla fall ska vi 3 träffas på fredag morgon för att gå igenom lägenheten vi var och tittade på och se om kommunen anpassar den så den funkar till Loves behov. Det är mycket att renovera där men kan faktiskt funka så vi kan ha ett privatliv trots assistenter i hemmet, jeeejjj....
Kommunen måste i så fall riva ut en toalett och istället sätta in en liten kokvrå för disk och så. Huset ska ju i första hand säljas men skadar inte att vara lite förberedda.



Ser rätt dajligt ut va? ;) Tyvärr är det för litet för oss nu.



Målade om från grönt till grått nu i sommar. Blev sååå mycket finare



Kommer sakna mitt fina kök... Inte riktigt samma standard i lägenheten vi kollat på...



Målade möblerna vita när vi ändå höll på. Så mycket bättre :)

Sen ringde jag dietisten då jag troligen slarvat bort Loves recept på minimax. Sen pratade vi om Loves vikt och hur mycket mängd han behöver per dygn. Hon skulle räkna lite på det men menade att han får inte fortsätta gå upp som han gjort under våren. Nu ser kurvan bra ut men som sagt, lugnt med viktuppgången framöver...

Sen pratade jag med vår samordnare på VitaNova för att ha koll på hur jag ska skriva tidrapporterna för den som är sjukskriven och lite annat smått och gott.

Ja, det var nog allt.

Penicillin och knappbyte gjorde susen för det har varit en pigg och ganska glad Love här idag :)

Kommentarer
Postat av: Emelie

Oj, vilket fint hus. Trist att ni inte kan bo kvar. Jasså, ni har också en som älskar minimax=) KRAM

Postat av: Malin & Tindra

Hello!

Vilket fint hus ni har! :-)

Vi skall ju börja bygga och funderar till och från hur man skall få det så bra som möjligt för vår stora trollunge :-)

Fick idag en trevligt samtal från kommunen, vi blev beviljade närvåendestöd så from denna månad börjar vi få en liten summa pengar samt "semester" 3 dagar/månad. Tydligen har de äntligen förstått att vi inte är en helt vanlig familj.

Vi strider om Tindras dagvårdsavgift men kommunen och i juni gick det så långt att vi skickade in besvär till vasa förvaltningsdomstol, fick kommunens svar i förra veckan och blev då så arg att vi kontaktade en advokat. Nu har advokaten skickat in en hel hög med liknande domar där familjer vunnit samt skrivit och förklarat hur lagen skall tolkas. Så nu väntar vi med spänning på svar :-) Vi vet ju vi har rätt och Tindras dagvård skall vara gratis så med all rätt har vi krävt tillbaks våra pengar.

Här har Tindra blivit förkyld och har feber så jag har varit hemma från jobbet idag och i morgon. Nu börjar jag känna lite i halsen så få se om det är min tur nu :-(

2010-08-23 @ 21:53:21
URL: http://karperobygge.blogspot.com
Postat av: Amanda<3

vilket jätte fint hus ni har :) kram till er

2010-08-23 @ 22:22:55
URL: http://jessicaaamandaa.blogg.se/
Postat av: Mia =)

Vad skönt att Love mår bättre!

Fint hus, får jag fråga varför det blir lägenhet och inte ett annat större hus?

Kram

2010-08-24 @ 11:41:59
URL: http://leftinthedark.blogg.se/
Postat av: Madelene

Mia- det får du absolut fråga :). Vi menar att ska vi nu göra ett så stort projekt som att sälja huset ska nästa hus i så fall bli riktigt bra, inte bara funka okej. Vi har kollat runt på hus och det är få som uppfyller våra krav. Lägenheten vi kollade på skulle nog kunna bli riktigt bra. Sen kommer vi såklart hålla ögonen öppna om det perfekta huset skulle bli till salu.



Sen är det mycket jobb med hus. För oss hade det varit skönt att när vi väl är inflyttade bara kunna ta det lugnt med barnen och inte ha en massa "måsten".



Hade vi bara vetat att Love kommer leva flera år till hade vi byggt ett handikappanpassat hus men eftersom så väldigt få barn med T13 lever efter 3 års ålder vågar vi inte ta steget, inte än i alla fall.



kram Madde

2010-08-24 @ 20:18:25
URL: http://lovelej.blogg.se/
Postat av: Mia =)

Ni tänker ju helt rätt! Det ÄR mycket jobb med hus, tycker ibland att jag har svårt att hinna med, som just nu bara har Joel hos mig. Så jag förstår fullkomligt era tankegångar.

Kram

2010-08-29 @ 15:33:23
URL: http://leftinthedark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0